De start van het kattenpension

Toen we onze boerderij kochten, was ik er van overtuigd dat ik wel iets met de stallen kon aanvangen. Eerst dacht ik aan hondentrimmen, schreef me in bij Syntra voor de cursus hondentrimmen maar dat bleek toch niet 100% mijn ding … bovendien is onze buurvrouw hondentrimster, dus dat zou ook al geen goeie start geweest zijn op gebied van burenliefde ;-))

Toen we katten begonnen op te vangen, begon het idee te groeien om een kattenpension te openen : ik kon het thuis doen, ik ben met katten bezig, ik verdien een centje bij … Ja, mijn beslissing was genomen !
Gekeken bij Syntra voor de cursus dierenpension-uitbater … maar bleek dat die toen enkel in Veurne en in Hasselt gegeven werd. Van pech gesproken ! Dat zijn nu wel twee uithoeken van Vlaanderen en als ik zover nog moest rijden op een weekdag … dat zag ik niet zitten …
Maar de katten zou ik zeker niet opgeven, dus op zoek naar een andere cursus ivm katten.  Zo kwam ik in 2009 terecht bij een cursus ‘basis de kat’ bij Syntra. Ik schreef me in, cursus werd gegeven in Asse, dat was nog te doen 😉

In de eerste les, kreeg ik te horen dat deze cursus deel uit maakte van de cursus ‘honden- en kattenpensionuitbater’ …. De cursus werd nu ook in Asse gegeven ! Mijn hart maakte een sprongetje van vreugde !
De cursus over de kat was normaal gezien voorzien voor het eerste (algemene) jaar , naast de cursus over de hond.  In het voorjaar van 2009 heb ik dus de basis van de kat gevolgd, in het najaar startte ik met de volledige cursus.

Dit alles maakt dat ik nu bijna aan het einde van het tweede schooljaar ben : het eindwerk is afgegeven, binnen 14 dagen examen en de week erop de verdediging van mijn eindwerk … Spannend nog !
Het eindwerk is eigenlijk een start-plan voor het pension, dus een hele hulp bij de opstart, en daar ben ik ondertussen mee begonnen : offertes vragen voor de werken die moeten gebeuren aan de stallen.

Binnenkort vervolg op dit verhaal … !

Geplaatst in Pension en getagd met , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.