Afscheid nemen van je huisdier

Afscheid nemen van iemand is nooit makkelijk … zeker  niet als die ‘iemand’ je beste vriend(in) is. En je beste vriend(in) kan even goed een dier zijn, je huisdier.
Mensen die geen huisdier hebben, snappen het niet altijd maar je huisdier maakt evenzeer deel uit van je dagelijkse leven en is nu eenmaal een levend wezen, en net zoals een mens is er geen tweede die hem of haar kan vervangen.

Afscheid nemen is ook heel persoonlijk, iedereen doet het op zijn manier. De ene moet zijn zinnen op iets anders zetten, de andere heeft veel aandenkens nodig om altijd een stukje van de overledene bij zich te hebben. Sommigen moeten er over kunnen praten, anderen verwerken het in stilte …

Afscheid van mijn vriend

Voor de mensen die nood hebben om een blijvend aandenken te creëren voor hun overleden huisdier, is er nu een webpagina : afscheidvanmijnvriend.be . Een mooi initiatief van Gaia om een blijvende herinnering te maken en te delen met de wereld in deze dagen waarin iedereen zijn dierbaren herdenkt.

 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.