Kattengedrag

Vorig weekend heb ik opnieuw een cursus gevolgd bij Felinova, bij Anneleen Bru dus. Dit keer de basiscursus die een heel weekend in beslag neemt, maar meer dan de moeite waard. 

Kort samengevat ? Wat is normaal kattengedrag en wanneer wordt het een probleem, met als kers op de taart : hoe pak je het best gedragsproblemen aan ? Niet dat er kant-en-klare oplossingen bestaan. Elk probleem heeft een andere context, een andere oorzaak, een andere achtergrond en andere dieren en mensen waar je mee aan de slag moet. En laat er nu geen twee dezelfde mensen of katten op deze wereld rondlopen … dat maakt elk probleem weer uniek en een uitdaging om op te lossen. 
Heel interessant want zo maak je kat EN baas gelukkig(er) en vermijd je dat er weer eentje in een asiel belandt ! Deze kennis boeit mij enorm en wil ik graag in de toekomst ook gaan gebruiken om mensen en katten te helpen. Hoe dat gaat gebeuren laat ik nu even bezinken, maar deze kennis wil ik zeker delen. 

En om het met de woorden van een mede-cursiste te zeggen : “katten zijn coole beesten”. Vinden jullie ook niet ??

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.