Kattentrimmen les 1

Donderdagavond was het zover : de eerste les van de workshop ‘kattentrimmen’ bij Syntra.
Na anderhalfuurtje rijden met een mede-cursist en toekomstig collega-kattenpension-uitbaatster Elsie , kwamen we mooi op tijd aan in Veurne … want spijtig genoeg gaat de cursus nergens anders door !  En dan waren wij nog niet de mensen met het meeste kilometers op teller, er waren mensen uit de kempen zelfs !

Er komen eerst 3 lessen theorie, want zonder theorie uiteraard geen praktijk. Het was een algemene introductie tot het kattentrimmen, hoe het in zijn werk gaat en dat het niet hetzelfde is als hondentrimmen.
De cursus wordt gegeven door een dame met ervaring in het trimmen en fokken, dus we zullen zeker iets bijleren.

Een klein detail, een weetje over katten, dat ik nog nooit gehoord had, is het volgende : sommige katten hebben de gewoonte om eerst in hun drinkwater even met de poot de ‘pletsen’, even het water in beweging brengen. Blijkbaar noemt men dat ‘ijsbrekers’ en is dat een instinct dat katten erven van hun ouders … ik had er werkelijk nog nooit van gehoord !  (wel van katten die dat doen, want ik heb er ook zo eentje thuis, maar niet van de naam en ook niet dat het erfelijk was !)

We kunnen de eigenaars van katten met (half)lang haar alvast 1 tip meegeven : meermaals per jaar de kat (laten) uitkammen voorkomt het jaarlijks scheren van de kat omdat de vacht helemaal vervilt is … 😉

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.