Opvang-poezen

Met Fluf en haar kittens was het besluit gauw genomen : we zouden af en toe een poes opvangen om te herplaatsen.

Er zijn heel wat poezen gepasseerd hier, de eersten zijn in huis opgevangen en allemaal weer in een nieuwe thuis geplaatst.
Eerst deden we de herplaatsingen zelf, daarna zijn we gaan plaatsen via VZW Sirius omdat die ook heel wat katten binnenkregen, en je via een VZW toch een contractje kan opmaken met de adoptanten, wat als partikulier toch moeilijker is.

Ben toonde zich steeds een aangename gastheer en ook met de honden was het geen probleem. Niets zo schattig als een kitten van een duim hoog die begint te blazen op een hond en de hond die dan achteruit gaat want hij weet dat de nageltjes van zo’n murmeltje verdomd scherp kunen zijn.
Een paar dagen nadien lagen hond en kitten meestal bij mekaar te slapen in de zetel 😉

Via het surfen op internet naar een manier om de katten toch vlugger geplaatst te krijgen (want het moet gezegd : het lukte wel via Sirius maar Sirius is een hondenopvang en geen kattenopvang, en wie op zoek is naar een katje gaat niet zoeken bij een hondenopvang), kwam ik terecht bij VZW Poezennetwerk.
Na een paar mailtjes en een bezoekje ter kennismaking, waren we opvanggezin bij Poezennetwerk. En toen begon de molen pas te draaien …
Mensen in de buurt beginnen je te kennen en geven je nummer door, en voor je het weet heb je eigenlijk een klein asieltje ingericht in de stal en moet je al poezen weigeren wegens te weinig plaats.  Maar voor diegene die je wel kan helpen, doe je het tenslotte toch allemaal.

Poezen opvangen doen we nu niet meer, omdat het teveel werk en tijd vraagt in combinatie met ons gezinsleven en het wordt natuurlijk te riskant in combinatie met een kattenpension.

Maar het verhaal van de opvangpoezen is nog niet af, maar het vervolg is voor een volgend verhaal … 😉

Geplaatst in Katten en getagd met , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.