Felien

In 2006 (november) zijn we verhuisd naar Brakel, ik vanuit Aalst, Hugo vanuit Mol om samen aan ons nieuw leven te beginnen. We hadden een boerderijtje uitgezocht waarvan het woongedeelte al grotendeels gerenoveerd was. We konden er zo in !

Een boerderij vraagt natuurlijk om dieren, daarom hadden we ook een boerderijtje gekocht … en al vlug werd de boerderij bevolkt met allerlei opvangers.
Toen we het huis kochten, stonden er 3 schapen op de wei om het gras kort te houden … die 3 zijn gebleven. Via het hondenvriendenforum kwamen er ook al gauw kippen en cavia’s bij ons wonen, diertjes die ergens anders niet meer welkom waren of er niet goed verzorgd werden.

Via datzelfde forum hadden we ook Sally leren kennen. Sally deed toen vrijwilligerswerk bij Sirius, een hondenopvang. Sally hield zich oa bezig met de poezenzolder bij Sirius.
Op een bepaald moment was Sally op zoek naar een plaats voor een ‘boerderijkat’. Zo worden katten genoemd, die niet tam zijn, maar wel kunnen ‘dienen’ om de muizen en ratten op een boerderij of manege of … weg te houden. De boerderijkat in kwestie had al op 3 maneges gewoond en was opnieuw niet meer welkom … Of wij de kat niet wilden laten wonen in onze stallen ?
Ik vond 3 katten toen al genoeg, maar ach, dit zou een pure ‘buitenkat’ worden, dus waarom niet ?
Het zwarte katje, want groot is ze niet, heeft een weekje of 2 kunnen wennen in de stal, en toen hebben we ze losgelaten.

Het heeft geen 2 weken geduurd of Felien, want zo heb ik ze genoemd, kwam om aaitjes vragen ! Felien is alles behalve een ‘boerderijkat’ en is zeer lief. Ze komt altijd een kijkje nemen als we buiten bezig zijn. Waarom zo’n lief katje ergens niet meer welkom was, is mijn nog steeds een raadsel !
Felien woont nog steeds bij ons en loopt graag in de nok van de stal over de balken. Ik hoop dat deze lieve meid nog lang bij ons mag zijn šŸ˜‰

(tot mijn grote spijt heb ik geen foto van Felien, een schande ! We makenĀ er werk van om al onze katten eens op papier vast te leggen ! )

Geplaatst in Mijn katten en getagd met , , , , .

EĆ©n reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.