Benromach van Pixel’s Lounge

Mijn gezinnetje bestond uit mezelf, Chica, Wolle en Twister toen ik Hugo leerde kennen. Hugo had zelf 3 honden, Daylight, Kenzo en Flo, maar geen katten. Hij had er nooit een gehad.
Toen hij bij mij op de pc zat te surfen, kwam Twister regelmatig om de schoot liggen … en zo veroverde ze een plaatsje in Hugo zijn hart.

We waren plannen aan het maken om samen een stekje te zoeken voor ons groot samengesteld gezin, toen ik een foto zag van een kitten op het hondenvrienden-forum. Het was een foto van een kitten die een stukje steak aan het eten was !  Ik was verkocht … Hanna had een cattery, Pixel’s Lounge, en fokt af en toe een nestje Maine Coons. Dit kitten had nog geen thuis …

Als een gek ben ik beginnen surfen op zoek naar informatie over Maine Coons … en hoe meer ik las, hoe meer ik overtuigd raakte van dit ras … Ik had maar over 1 ding twijfels : als ik nu een kitten in huis haalde, dan zou hij over een paar maand moeten verhuizen, en verhuizen is stress voor een kat. Hanna verzekerde me dat Ben nog wel eventjes bij haar kon blijven tot we verhuisd waren.
Mijn besluit was dus genomen : mijn eerste raskat ! Benromach heet hij, want de 4 kittens zijn genoemd naar Whiskey-merken 😉

Er gingen een paar weken voorbij, en mijn ongeduldigheid won het toch van mijn eerder genomen besluit … Ik ben Ben dan maar gaan halen, ik zou te veel van zijn kitten-tijd missen als ik zou wachten tot we verhuisd waren !

Ben heeft zich zonder moeite geïntegreerd in ons gezinnetje, hij leerde Kenzo meteen een lesje 🙂 en da’s toch een anekdote die ik je niet mag onthouden !
Ben zat bovenop de rugleuning van de zetel, toen Kenzo binnenkwam. Ze zagen mekaar voor de eerste keer. Kenzo sprong op de zetel en begon als een rasechte Cocker te blaffen … Ben zat er bij en keek er naar … geen krimp heeft hij gegeven. Hij staarde Kenzo aan met een blik van ‘is dat alles ??’ … Kenzo droop af, draaide zich om en waagde toch nog een poging : zelfde scenario … Ben zat er nogmaals bij en keek nogmaals naar Kenzo … ‘is dat echt alles ??? ‘ . En Kenzo had het begrepen : dit was geen katje om zonder handschoenen aan te pakken ! (voor alle duidelijkheid : Ben is een en al zelfvertrouwen, zeer vriendelijk naar mens en dier, maar door een kleine Cocker laat hij zich zeker niet overdonderen).

Ben is ondertussen uitgegroeid tot een mooie grote (uiteraard vanwege zijn ras) kater, die smoorverliefd is op Pearly (maar da’s een ander verhaal).

Geplaatst in Mijn katten en getagd met , , , , .

2 reacties

  1. Mijnen stoeren Ben, die ik elke dag “te pletter” knuffel. En die er dan voor zorgt, dat er altijd wel krassen op mijn handen staan. ’t Is zoals Maureen zegt, dé ideale kat !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.