snoezelpoes

Deze morgen had Hugo, in de hoedanigheid van webcorrespondent, een afspraak voor een interview over Jerca, de hond van het bejaardentehuis in Opbrakel. Ik ging mee met de kindjes, want bejaarden apprecieren ook het bezoek van het jonge volkje natuurlijk.

Jerca heeft er een zalig leventje, ze wordt er verwend door de bewoners en is er , eigenlijk zonder het te weten, ook een grote hulp en motivatie voor de bewoners. Jerca heeft er haar eigen tuintje en buiten-ruimte waar ze volop hond mag zijn.

Toen we door de gangen liepen, zag Hugo opeens een kat wegglippen … ‘oh, hebben jullie een poes ook ? ‘ en ja hoor : het bejaardentehuis heeft voor het ‘huiselijk gevoel’ ook een poes rondlopen , Molly genaamd !

En net zoals Jerca zal Molly ook wel de weg weten naar de bewoners die haar graag verwennen 😉

Een mooi voorbeeld van hoe dieren toch zeker een meerwaarde kunnen zijn in een bejaardentehuis !

Geplaatst in Katten en getagd met , , , , .

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.