Wolleke …

… of ‘Wollemieke’ zoals mijn moeder HEM noemt. Ja, je leest het goed : Wolle is een kater, maar op de een of andere manier spreken mensen meestal in de vrouwelijke vorm over een kat, of het nu een kater of kattin is.

Wolle kwam in mijn  leven via een collega. Die collega ging samenwonen met zijn vriendin, die een katje had : Wolle. Helaas was mijn collega heel erg allergisch aan katten en zou Wolle dus een andere thuis moeten zoeken.
Op dat moment had ik geen kat, ik was net aan een ander avontuur begonnen : het trainen van mijn allereerste hond Chica. Hoe Chica zou reageren op katten wist ik niet … maar mijn liefde voor katten was te groot om het niet te proberen.
Zo gezegd zo gedaan, Wolle kwam bij ons wonen, want geef nu toe : wie kan aan dit snoetje weerstaan ??

kleine wolle

Gelukkig ging alles goed tussen Wolle en Chica, en Wolle groeide op tot een prachtige half-langharige kater in zwart en wit.
Ondertussen zijn we verhuisd en is Wolle een echte zwerver geworden, hij leeft zich uit op en rond de boerderij. Zijn vacht lijdt onder zijn zwerversbestaan, maar als hij gelukkig is, dan ben ik dat ook 😉

Wolle

Wolle

Geplaatst in Mijn katten en getagd met , , , , .

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.